Изберете – нови книги за деца и тийнейджъри!

И през 2015 година ще продължим да представяме нови заглавия за деца и тийнейджъри, получени в Детски и средношколски комплекс.

Ето предложенията за малките ни читатели – свят на вълшебство, чудеса, загадки: 

Леонардо да Винчи и крадецът на картиниАмели Бен – “Леонардо да Винчи и крадецът на книги”

Нова поредица “Учебно криминале за деца” стартира издателство Унискорп, която е ориентирана за младите читатели от 8 до 12 години. Тя има за цел да представи интересни и важни събития, както и личности от историята. Поредицата запознава с един от най-уникалните гении живели някога – Леонардо да Винчи. Стъпка по стъпка се представят и неговите неподвластни на времето идеи.

Франческо,  ученик на Леонардо да Винчи и неговата приятелка Бела тръгват по следите на тайнствен крадец, откраднал най-известната картина на художника – Мона Лиза. Около разплитането на загадката се срещаме с Флоренция от ХVІ век, и ставаме свидетели на новите изобретения от епохата.


paddington_cover

Майкъл Бонд – “Мечето Падингтън”

Автор на повече от сто книги, с историите за Мечето Падингтън от 1958 година насам, Майкъл Бонд печели хиляди почитатели по света. Уникалните истории за прочутото мече се раждат през зимата, в навечерието на Бъдни вечер, когато авторът попада на плюшено мече, останало самотно в магазин за играчки. Бонд го нарича Падингтън и по-късно то става герой от новата му поредица за деца.

Падингтън се превръща в един от най-обичаните герои-мечовци след Мечо Пух. Той е член на семейство Браун и затова пълното му име е Падингтън Браун. Винаги е учтив и много обича сандвичите с мармалад….


"Приказки от оная гора"Мая Дългъчева – “Приказки от оная гора”

Сборник с кратки “истории без история”, написани  с много любов към малките и вече порасналите деца. Всяка от тях е разказана просто и достъпно, но носи послание и мъдрост.

В книгата на Мая Дългъчева се срещаме с Маргаритката и Охлювчето, с Рекичката и Лилавия ръмеж, с Вятърчето, с Елфидата с розовите очи – с всичките онези обикновено-необикновени същества, чрез които диша и пулсира Оная гора. За тях дори и джудженцата знаят…


" Малките магьосници от O-III. Дондарион Мрачния и Тъмната гора"Диляна Крусева – “ Малките магьосници от O-III. Дондарион Мрачния и Тъмната гора”

За всички, които обичат смеха и забавлението, тази книга е за тях! Трима малки магьосници – Или-Или Енциклопедията, Мишо Меденката и Веселка Намръщеното чудовище се сблъскват с много вълшебства и много късмет, повечето лош. Това е първото им произшествие, в което ще се разбере какво ги дебне в Тъмната гора.

Ще успеят ли тримата да спасят “спящата дама” или самите те ще се нуждаят от помощ, от спасяване…


"Страната на сънищата: Иглата на Лабакан" Юлия Спиридонова-Юлка – “Страната на сънищата: Иглата на Лабакан”

Приказно фентъзи за деца с много битки и приключения, пътуване между два свята и борба със злото… Книгата е последна част от трилогията “Страната на сънищата”. С нея малките читатели ще открият шифър, закодира в една от най-любимите детски приказки, с помощта на който ще се разплете тайнствена загадка и ще възтържествува истината.

Заплаха от разпространение на опасни токсични отпадъци е надвиснала над Страната на сънищата. Спасението е порталът през който се прехвърлят, да се зашие. За това трябва да се открие вълшебната игла…


"Малката Божана и чудовището Тъмп"Божана Апостолова – “Малката Божана и чудовището Тъмп”

Това е петата книжка от поредицата за “Малката Божана”, която се радва на огромен интерес от страна както на децата, така и на техните родители. Красивите илюстрации на Костадин Костадинов приковават детското внимание, след което малчуганите се впускат в невероятно пътешествие из подводния свят и научават много интересни неща с помощта на фантазията…

Книжките за Малката Божана са за всички любопитни деца, които искат да научат още за…


"Как къртичето си направи автомобилче"Едуард Петишка – “Как Къртичето си направи автомобилче”

Приказката е по идея и с илюстрациите на Зденек Милер.

Край пътя малкото Къртиче гледа преминаващите автомобили и си мечтае да има свое собствено автомобилче. Възможно ли е това? Как къртичето се опитва да си сглоби Бибитко и дали той ще тръгне? И защо, щом в автомобилите могат да се возят кучета, да не могат да се возят и къртичета?

Една чудесна книжка за най-малките, която ще разлистват дълго време…


"365 идеи за рисуване" Фиона Уат – “365 идеи за рисуване”

Стъпка па стъпка според указанията можете да реализирате свои собствени проекти, използвайки идеите, които книгата на Фиона Уат предлага. Тя е за всички обичащи да рисуват и да развиват своите умения, както и за онези, които искат да майсторят красиви неща и това да е тяхното хоби.

Използват се различни материали и се прилагат нови, модерни техники.

Малки художници, тази книга е за вас!


И накрая за всички малки откриватели и изобретатели предлагаме три нови заглавия, които ще впечатлят със своето оформление и великолепни илюстрации.  На много въпроси ще намерите отговори в тях, ще научите важни неща за света, който ни заобикаля. Това са:

 Чудесата на света : Илюстрована енциклопедия, Глен Мърфи – “Изобретенията” и Филип Уилкинсън – “Китайски митове”

      kitajski-mitove-filip-uilkinsyn                izobreteniata-glen-myrfi                 IMP_ChudesatanasvetaIlyustrovanaentsiklopediya_34340_1    


За вас, тийнейджъри:

Вече попълнихме изцяло нашумялата поредица на Вероника Рот “Дивергенти” с последната част “Фор”. Вижте заглавията:

             "Дивергенти"                    "Бунтовници"                 "Предани"                  "Фор"


"Дарба за един милион долара"Иън Сомърс – “Дарба за един милион долара”

Рос Бентлине и седемнадесетгодишен тийнейджър, който живее в провинциално градче, работи в супермаркет и на пръв поглед е съвсем обикновен младеж. Но… под чуждо име и с маска на лицето той изпълнява невероятни каскади, владее телекинеза и може да премества неща с ума си. Въпреки дарбата Рос не жадува за слава и държи на анонимността си.

Дали с времето нещата няма да се променят…!


"Тайните на лабиринта" Даниел Найери, Дина Найери – “Тайните на лабиринта или новият Питър Пан”

Джон и сестра му Уенди се озовават въвлечени в търсене на тайната на безсмъртието. Причината за това е “Книгата на портите”, която попада в ръцете им. За нея се разказват легенди… Оказва се истина – книгата отваря зловещ лабиринт под земята, където легендите се оказват заплашително реални…

Един пленителен свят на загадки от древни времена и забранени места.


"Осмели се да мечтаеш"Уан Дайрекшън - Осмели се да мечтаеш : 100 процента искрено

Пет обикновени момчета мечтаят да са на сцена, под прожекторите, заобиколени от фенове… И мечтата им се сбъдва! Хари, Найъл, Зейн, Лиам и Луис тръгват от кастингите за Х фактор и стигат до световната поп сцена. Останалото е история – турнета, пълни зали, платинен албум.

Днес One Direction е най-успешната банда на Великобритания. “Осмели се да мечтаеш” е първата им официална автобиография.


"Хей, Крали Марко"Кирил Топалов – “Хей, Крали Марко”

Романът е написан на базата на разговор между един Професор, две тийнейджърки и техните приятели във Фейсбук. Заедно те се  опитват да върнат един национален мит от пътя към забравата- Крали Марко. В своето съзяклятие привличат не само приятелите си от България, но и много други свои връстници по света.

В края на тайната операция всички те успешно започват да се разпознават и да се кънектват в глобалната мрежа с тайната парола – Хей, Крали Марко? А ние си имаме свой защитник, свой Робин Худ.  


И още десетки нови заглавия ви очакват, приятели!

Заповядайте!