Много сме изкушени и не можем да не ви представим още няколко нови за Детски и средношколски отдел книги на талантливата Евгения Войнова.

„Цветна бъркотия” е една история, с която ще се забавлявате от сърце!

Веселите стихчета, съчетани с оригинални цветни илюстрации, разказват за безумния спор между калинката, тигъра, зебрата, кравата, леопарда и пеперудата за това „кой има най-красивите шарки”. Разбира се кой с точки, кой с черти – всеки е уникален и несравним,…  но само докато падне нощта, която заличава всички цветове:

„така животните суетни

стояха сиви и безцветни”

И ей така в тъмнината тази смесена компания решава да се забавлява и вместо глупаво да спорят „с бои и четки този път, окраските да си сменят”.

И ето как една излишна разправия се превръща в чудна цветна бъркотия:)

А ето как започва „Сто жаби” – „сто жаби имаше край блатото… една от тях не бе щастлива – мечтаеше да е красива…”. И както правят всички, които искат да са център на внимание и да предизвикват всеобщото очарование, тя решава да се промени.

И ето я с топ прическа модна – накъдрена и изрусена, гримирана изцяло със сенки в синьо и лилаво и със златен бляскав лак като за капак!!:)…

Но дали така пременена, ще бъде тя щастлива!?… И дали следвайки излишната суета не се самозабравяме и пропускаме истинските, важните неща!?

 „Да си красив…  дали е важно?”…

Във „Вкусна бъркотия” Евгения Войнова ще ни попита дали знаем какво обичат да похапват животните? Няма по-лесен въпрос. То е ясно: маймуната – банани, мечокът – сладък мед, заекът – морков, кучето – кокали, мишките – сирене, овцата – трева, котето – риба!…

Но представете си какво се случва, когато животните решават да направят торта по нова рецепта, в която всеки да сложи своето любимо хапване.

Това звучи забавно, интересно, но вместо вкусотия, става пълна бъркотия!! Все пак те решават „без да я ядат, на някой да я подарят.” На кого ли!?… На някой, който има рожден ден!!!… Кой ли е това?:)

И нека да надникнем в тъмен шкаф един, където различни по цвят и по вид, живеят в собствен свят „Обувките на Лили”. Този свят не е никак тих и спокоен, защото джапанки, кецове, боти не спират да спорят по теми големи. Те силно се вълнуват от важни въпроси: какво е времето, вали ли, кои ще си обуе Лили??? Но какво се случва най-неочаквано!?

Между тях някой постави малки обувчици лилави!!!

Кои са тези???… На кого са???… От шока внезапен –  враг ли е, или приятел – десният пантоф дори ще припадне!… Промяната ще повлияе на  ежедневието на обувките и те ще погледнат по нов начин на живота и важните неща в него…

Прочетете тази цветна приказка за новото начало и пътя, който предстои.

 Разлистете  книгите на Евгения Войнова – ще се влюбите в тях!

Прекрасни са!!!

Споделете