Уча.се посреща учебната 2018/2019 година с изцяло нова визия, нов сайт, ново лого и обогатено съдържание с индивидуални учебни игри. В РБ „Пенчо Славейков“ читателите-ученици вече година ползват в Читалните зали на Детски и средношколски комплекс образователния портал, който отговаря напълно на най-новите учебни програми на МОН.

Със своите над 12 000 видео урока, упражнения и тестове Уча.се помага на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. Обновени са много от по-старите уроци, така че да следват напълно официалните училищни програми. Всеки видео урок продължава средно 8 минути, като може да се забързва или забавя според темпото на учене.

За улеснение на учениците е въведена нова секция „Моите уроци“ и опцията „Избор на учебник“.

В „Моите уроци“ ще се виждат уроците, които са гледани последно и ще се получават препоръки към учениците – с кои уроци да продължат. Така ученето за училище ще става още по-бързо и по-лесно.

В „Избор на учебник“ системата автоматично организира всички видео уроци според темите и структурата на избрания учебник. Така ученикът ще учи това, което иска да учи, без да си задава въпроси от сорта на „Този видео урок по моя учебник ли е?“.

До момента уроците са изгледани над 34 000 000 пъти от над 500 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се над 20 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в три поредни години.

Граматика-бг има за цел да подпомогне работата на учениците по български език, да даде обща представа за частите на речта и частите на изречението, да обясни най-често допусканите правописни грешки. Разделите Домашни работи, Термини, Контакти дават възможност да се задават въпроси или да се изпращат задачи по български език, като отговорите са в рамките на 24 часа. Тестовете в сайта са малки (10 въпроса) и номерацията на въпросите е условна, защото в рамките на теста те непрекъснато сменят мястото си. Този подход изисква по-активно отношение, като така се елиминират случайно отгатнатите отговори или поне се свеждат до минимум. 

Скъпи ученици,

заповядайте в Детски и средношколски комплекс! Образователните онлайн платформи Уча.се и Граматика-бг могат да се ползват в Читалните зали на библиотеката. И двете се утвърдиха сред учениците като предпочитан метод за подготовка за училище, благодарение на разбираемото и интересно представяне на уроците.

 

 

Споделете