Скъпи читатели, отмина последната ни съботна среща от „Закуска в библиотеката“. Тази нова инициатива стартира през месец ноември 2023г. в Детски и средношколски отдел на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ и бе насочена към семейно четене и игра в една уютна атмосфера различна от дома. С топъл чай, книга в ръка и всеки път с различни тематични занимания, съботната сутрин в библиотеката бързо се превърна в традиция за много деца и техните родители!:)

В продължение на два часа малките ни приятели прекарваха пълноценно времето си, улисани в четене на любими книжки, рисуване, подреждане на пъзели, оцветяване…

Част от тематичните занимания бяха насочени към зимните празници и снежните игри – ръкавичките децата бързо украсиха и календара наредиха.

Създадоха се много нови приятелства…

Една от най-интересните срещи за децата беше запознаването им със забавнатa пчеличкa Bee-bot. Те програмираха пчеличките, като им задаваха различни команди, откриваха различни маршрути, смятаха и разбира се много се забавляваха.

Първа пролет „вдъхнови“ и „Закуска в библиотеката“. В нетрадиционна обстановка засадихме цветя и научихме как да ги отглеждаме с любов, за да пораснат. Припомнихме си игри от „далечното“ минало като „Бабо, дай огънче!“, „Топло и студено“ и др. Запознахме се и с мартенските фолклорни обичаи.

Всяка събота през изминалите месеци бе изпълнена с много усмивки, много добро настроение и забавление! Обединени от любовта към книгата и четенето, десетки семейства решиха да я споделят с нас, като станат част от „Закуска в библиотеката“ .

Надяваме се да се видим отново през есента!!!

Споделете