Франциска Гем

Сестрите вампирки

Загадъчна промяна опасно приключениеВ търсене на приятелиСпасителен полет

Семейство вампири решава да започне нов живот в нов град, където двете им дъщери да привикнат към обичайния за всички деца начин на живот – да ходят на училище, да пътуват с трамваи, да ползват ескалатор, да намерят истински приятели и да бъдат много внимателни, за да не разкрият своята тайна. След редица приключения и неприятности те разбират, че са необходими вампирските им способности, за да попречат на най-лошото… Поредицата включва книгите: “В търсене на приятели“, „Опасно приключение“, „Спасителен полет“, „Загадъчна промяна“

Зилке Мориц

Вълшебникът от Захариас спасява Страната на приказките

Вълшебникът от Захариас спасява Страната на приказките

В страната на приказките цари хаос. Вълкът от „Червената шапчица“ е странно добър и послушен, Жабокът цар не иска да целуне принцесата, а Хензел е залостил злата вещица. Захариас и неговият заек трябва да напрегнат всички сили, за да разберат какво се е случило, да възстановят приказния ред и да хванат тайнствения нарушител. Само познавачите на приказки могат да поправят 260-те грешки и върнат нещата по местата им, докато не спират да се забавляват. Опитайте и вие…

Анете Блай

Приятелят

Приятелят

Една чудесна книжка за приятелството, за споделянето на доброто и лошото, на игрите и пакостите, на веселието и тъгата, или иначе казано – „Искам да имам приятел, който да държи ръката ми, когато имам нужда от утеха и да ме пусне, когато поискам…“.

Сийн Калъри

Животните в саваната

Животните в саваната

Книгата е от поредицата Енциклопедии – Животните, на издателство Фют . Тя дава богата информация за света на животните – местообитанията им, жизненият им цикъл, взаимоотношенията им и значението на всяко животно за природното равновесие. Великолепните снимки превръщат четенето на книжката в незабравимо пътешествие из саваната.

Стивън Р. Доналдсън

Прокобата на господаря гад

Прокобата на господаря гад

Това е първа книга от поредицата „Хроники на Томас Ковенант неверника“ – едно епично и мрачно фентъзи, наречено от литературните критици „Война и мир“ в жанра. В класацията за най-добри фентъзи книги от XX в. , според анкетата на американското сп. Локус, книгата е на 26 място.

Урсула Ле Гуин

Реално и нереално

Реално и нереално

 Антологията включва най-хубавите разкази на писателката, подбрани лично от нея, писани в продължение на десетилетия . В първия том „Къде за бога“ са земните разкази на Ле Гуин, които са за реалния свят и засягат разнообразни теми -от социалната революция до преживяванията в летен лагер. Във втория том „Вътрешен космос, вътрешна земя“ са най- известните фантастични разкази, коита я нареждат сред най-добрите писатели–фантасти.

Людмил Тодоров

Шлеп в пустинята

Шлеп в пустинята

Книгата е отличена с Национална награда „Христо Г. Данов“ за 2013 г. Людмил Тодоров е по-известен като кинорежисьор с филмите си „Бягащи кучета“, „Любовното лято на един льохман“, „Емигранти“, „Шивачки“ и др. Той е автор на сборника с разкази „Да убиеш Мечо Пух“ и романите „Хроника на една любов“ и „Хроника на едно пропадане“. Новият му роман описва духовната криза на провинциален учител по английски език, който губи посоката на живота си и се изправя пред въпроса “ Защо всъщност живея“. „Шлеп в пустинята“ е роман за съдбата на съвременния човек.

Споделете