Книгите са съкровище! Чудният им свят оживява, когато ръцете препускат през страниците, а сетивата жадно поемат всяка среща с нови или познати вече герои."Пътешествие с книгите"

Другото съкровище са децата!

А Библиотеката е приятно кътче за творчески срещи и разговори.

Каква магическа смес се получава, когато на едно място се съберат деца, книги и желание за творчество!

Тази магия през годините се твори при нас.

              И се създават КНИГИТЕ!

В навечерието на 1 юни – Ден на детето ви представяме едни от най-ценните книги в Детски и средношколски комплекс: „Пътят“, „Сетива“, „Да открием колелото“, „Книга за книгата“.

Те са дело на децата от Творческите работилници към Клуб „Сетива“, Клуб „Пъстър вятър“ и малките приятели на Библиотеката от СОУ „Св. Климент Охридски“ – написани, илюстрирани и изработени от тях.Книгите

В Клуб „Сетива“ се създадоха книги, в които участващите събраха свои творби и с помощта на родителите им те бяха оформени и издадени. В тях децата откровено споделяха за своите вълнения и мечти

Децата от Клуб „Пъстър вятър“ работиха над „Книга за книгата“ в Скрипторията. След едногодишна изследователска работа участниците в Творческата работилница я представиха пред родители, приятели и медии на празника на народните будители.Клуб "Пъстър вятър" - "Книга за книгата"

Петокласниците от СОУ „Св. Климент Охридски“ изработиха книга, в която всяко дете представи себе си с любима книга от любим автор с текст и снимки. Фотогалериите бяха сред стелажите в залите на Библиотеката с избраните от участниците автори.

Всички тези книги са предоставени за колекцията на отдел „Редки и ценни сбирки“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“.

Очакваме нови идеи и нови общи творчески проекти, мили приятели!

Клуб "Сетива" - "Пътят"

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Споделете