Отново е месец декември. Наближават Бъдни вечер, Коледа и Нова година! Празнично настроение витае във въздуха и зарежда малки и големи с много емоции. Украсяваме елхи, правим сурвачки за Нова година, а на Бъдни вечер оставяме на видно място чорапи, в които Дядо Коледа да пъхне желания подарък…

Много приказки се разказват в студените, дълги, зимни дни. А ето какво ще се случи за празниците и в нашата Стая на приказките:

 

В очакване... !

3 декември – “Моята бяла Коледа”

Гората през зимата е приказно красива и животните в нея с нетърпение очакват коледните празници. За да усетим тяхното настроение, ще четем “Малкото северно еленче” от Каролин Репчук и “Коледа в зимната гора” от Герда Берайт

10 декември – “Коледни звънчета”

Ще разберем чии лапички са оставили следи в дивата гора с “Писъмце по снега” от Веса Паспалеева. Ще се помъчим да запомним и едно от най-хубавите стихове за Рождество Христово, написано от Йордан Стубел – “Чудна звезда”

17 декември – “Коледна работилница”
В очакване на Коледа, отново ще четем “Зимни приказки” и ще майсторим заедно коледни украшения, картички и сурвакници


Цветна феерия под надслов “Весела Коледа – 365 усмивки!”, изработена от малките художници на Второ СОУ “Неофит Бозвели”, украси за празника пространствата на Детски и средношколски комплекс. 


 

На 19 декември заповядайте на:

“Коледа в библиотеката”

Празник за приятелите на Детски и средношколски комплекс с участието на малките артисти от Детски театър “Палечко”.

Водещ Маргарита Шишкова

Празникът ще започне от 15.30 часа, в Отдел Изкуство, ул. Ген. Паренсов № 3

8

Споделете с нас коледното си настроение!

Очакваме Ви!

Споделете