Учениците и учителите от Частното средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ЕАД са вдъхновители и инициатори на благотворителна кампания „Дари учебник! Знанието няма цена“ – за набиране на средства за закупуване на учебници и помагала – сборници, атласи и др. по образователните програми от 9 до 12 клас. Учебните пособия ще бъдат дарени на Детския и средношколски отдел на Регионалната библиотека „П. Славейков“ във Варна, която е партньор в благотворителната кауза. Библиотеката ще предоставя дарените учебници и помагала на своите читатели средношколци в рамките на учебната година.

Каузата си учителите и учениците от средното общообразователно училище в Камчия мотивират с невъзможността на много семейства да отделят достатъчно средства от семейния бюджет за закупуване на учебници от 9 до 12 клас. Един комплект струва около 200 лв., а често в клас има едва между 5 до 10 учебника по предмет. Водени от богатия опит и традициите при работа с деца, експертите на СОК „Камчия“ вярват, че всяко дете има талант, който трябва да бъде открит и развиван. За това обаче са необходими внимание, търпение и качествено образование. Учениците знаят, че стойността на един учебник не се измерва с цената, изписана на гърба му, а животът му не е в рамките на една образователна година. Ето защо „Училището на бъдещето“ в Камчия ще подкрепи варненските средношколци, които са читатели на библиотеката – млади хора с интерес към образованието и науката, с широки хоризонти и любов към книгите. Ще дари учебници. Защото знанието няма цена!

За да съберат средства за благотворителната кауза, възпитаниците на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ направиха специален базар, на който продаваха ръчно изработени коледни картички и сладкиши. Той се проведе на 19 декември 2014 г. в сградата на Учебно-възпитателния център на СОК „Камчия“. Децата изнесоха коледен концерт на три езика – български, руски и английски, като пресъздадоха празнични традиции, изиграха театрални сценки, пяха и танцуваха. Те помогнаха и за изработването на новогодишните изненади за гостите на комплекса.

Каним всички варненци да се присъединят към кампанията на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ като дарят учебници и учебни помагала. Те могат да са използвани, но запазени, да са по действащите учебни програми и да са издадени след 2000 година.

Учебниците ще се приемат в Детски и средношколски отдел на Регионалната библиотека „П. Славейков“ – на адрес: гр. Варна, бул. „8-ми приморски полк“ 110, всеки работен ден от 8,30 до 18,30 ч.от началото на януари 2015 г.

 Медийни партньори на кампанията са:  

topnovini.bg

moreto.net

nakratko.bg

petel.bg

в. Народно дело

Градското списание

Споделете