С много усмивки и интересни теми за разговор ще запомнят срещите с младата авторка Юлия Спиридонова-Юлка малките и вече пораснали читатели на РБ “Пенчо Славейков”. Книгата и “Бъди ми приятел” преди дни бе обявена за победител в конкурса “Бисерче вълшебно” за най-добра детска книга, издадена през 2015 година в категорията “Откривател”.

Още с излизането от печат, книгите на авторката, както за деца, така и за тийнейджъри, попадат в категорията „любими“. Много често романите за тийнейджъри се четат и от родителите, и им помагат по-добре да разбират своите деца и това, което ги вълнува днес. По време на срещата с малките приятели на Библиотеката детското любопитство и закачливите отговори създадоха настроение и приятелски разговор.

Във втората среща тийнейджърите имаха възможност да открият в най-новата книга на Юлка “Кронос. Тоя нещастник!” отговор на много “неудобни” въпроси, които ги вълнуват – за секса, за наркотиците и зависимостта от тях, но отново с чувство за хумор, с непосредственост и откровение… Самото споделяне и говорене на тези теми е част от решението на проблемите. Много млади хора си тръгнаха не само с книга с автограф, но и с откритието за силата на една хубава книга…

Следващите фотогалерии разкриват моменти от срещите с любимата авторка.

Юлия Спиридонова-Юлка и децата:

                                  

Юлия Спиридонова-Юлка и тийнейджърите:

                            

Споделете