resized_1305545774

Хайде заедно да празнуваме Международния ден на детето!

  • 10. 30 ч. – “Аз съм българче” – деца от Детски център “Слънце” рецитират стихотворението на Иван Вазов “Аз съм българче” – част от националната инциатива на Образователен портал www.akademika.bgПрисъединете се!
  • 10.30 ч. – Стая на приказките – “Вълшебството на Първи юни” – с най-малките!
  • 11.00 ч. – “Детство мое, реално и вълшебно” – Приказно-музикални приключения. Като на празник – ще свирим, пеем и танцуваме!
  • Изложба от рисунки на деца, участвали в Конкурса “Пенчо бре, чети…” Книгите, четенето, прочитът… Посветен на 150 години от рождението на Пенчо СлавейковФеерия от багри и детско въображение!

Денят на детето! Кога започва всичко?! 

Денят на детето е един от най-старите международни празници. Още през 1924 г. Обществото на народите приема за първи път, така наречената Женевска декларация за правата на детето. През август на следващата година се провежда първата „Световна конференция за благосъстоянието на децата“, на която присъстват представители на 54 страни, които подписват Женевската декларация и официално определят датата 1-ви юни за Международен ден на детето. Но ако попитате за Деня на детето, в която и страна по света да се намирате, бъдете сигурни, че е възможно да получите и съвсем различни отговори, в зависимост от това в кое кътче на планетата сте. Някои страни по света предпочитат да запазят старите си традиции и празнуват на най-различни дати.

Споделете