Включи се в “Читателска щафета 5: Патилански приключения”!

През 2016 година се навършиха 130 години от рождението на един от най-обичаните български писатели – Ран Босилек. И до днес неговото “Патиланско царство” е извор на смях и подсказка за детски лудории. Незабравими с остроумието и хумора са историите, описани в писмата на Весел Патиланчо до неговата Баба Цоцолана.

За пети пореден път сайтът Detskiknigi.com организира национална Читателска щафета, която ще премине под името „Читателска щафета 5: Патилански приключения“! Фондация “Детски книги” предизвиква децата на възраст от 6 до 13 години да участват в поредното забавно четене. До 07.01.2017 г. всички желаещи са поканени да прочетат най-малко три книги по избор от селекцията с истории за палавници и пакостници като Малкия НиколаУжасния ХенриМаксиМайлс и Найлс. Избраните четива можете да намерите при нас, в Детски и средношколски комплекс.

      

След прочитането всеки участник трябва да изпрати по пощата попълнена форма за участие, подписана от родител, учител или библиотекар, за да се включи в надпреварата за значки и награди. 

За повече информация за правилата на кампанията, включените заглавия, формата за участие, както и предстоящите съпътстващи конкурси и литературни клубове, можете да следите специалния сайт на “Читателска щафета 5: Патилански приключения” – http://shtafeta.detskiknigi.com/

Приятели, “смели патиланци”, включете се в надпреварата!

Потопете се  в забавния свят на пакости и приключения!

 

 

Споделете