Започват цветните ваканционни срещи в Детски и средношколски комплекс – Лято 2017! И тази година сме подготвили за своите малки, големи и още по-големи приятели интересни теми и много изненади, които да провокират детското любопитство и насърчат любовта към книгите и четенето.

На сайта на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” http://www.libvar.bg/ всеки може да види програмата с дати и теми на “Ваканция в библиотеката 2017”, която включва срещите в Отдел Изкуство /всеки вторник/ и срещите в Детски и средношколски комплекс /всеки четвъртък/ от седмиците през месец юли.

А финалът е повече от прекрасен – Карнавал на приказните герои, който ще се проведе на 29 юли.

В Детски и средношколски комплекс започваме с “Географски пътешествия без край”. Ще “се заровим” в карти, енциклопедии и атласи, “ще облечем” в цвят известни географски обекти и ще си разкажем за своето мечтано пътешествие до… Такова пътуване ще падне, че няма да ни се връща обратно 🙂

Продължаваме с “Невероятната вселена на корейската култура”. Ще се чуят интересни факти, свързани със съвременната корейска музика и танци, така популярни днес, като няма да липсват и сцени, изобразяващи бита на корейците – облекло, кулинарни изненади и др. 

Участие в арт-заниманието “Хартиени слънца” е следващото ни предложение, в което сред хилядите приятели – книгите, малчуганите ще имат възможността да творят и да се забавляват. Участниците ще изработят своя уникална хартиена картичка – слънце.

И накрая – ще разберем “Зеленчуци, кой не яде…” 🙂  и колко е важно здравословното хранене за всеки. Ще потърсим примерни менюта в книгите за деца и ще отгатваме тайните съставки…

О, и още – викторини, кръстословици, много забавления и много смях! 

Ще е весело! Заповядайте!

Споделете