Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич обявява Национален конкурс за рисунка, колаж, компютърна рисунка на тема „В света на Дора Габе” по повод 130 години от рождението на поетесата Дора Габе (1888-1983)

Целта на конкурса е популяризиране творчеството на именитата поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе сред децата и младежите, които да пресъздадат своите чувства, настроения и вътрешни изживявания, вдъхновени от произведенията на Дора Габе. Обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите

УСЛОВИЯ НА УЧАСТИЕ – Допустими участници – от 6 до 18 г. вкл.

▪ Всяка рисунка/колаж следва да бъде оригинална авторска творба, представена на хартия – формат: 35х50 см.

▪ Всяка компютърна рисунка следва да бъде оригинална авторска творба, представена на хартиен носител с размер на листа формат А4 – паспартирана с размери 25х35 см. или А3 – паспартирана с размери 50х70 см. Техника: свободна. Всеки участник може да представи само една рисунка.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ

На гърба на всяка рисунка задължително трябва да бъдат изписани четливо:

▪ трите имена

▪ точен адрес

▪ възраст

▪ координатите на училището или школата по изобразително изкуство, която посещава участникът

▪ електронна поща или телефон – за връзка

▪ произведениeто/произведенията на Дора Габе, по които е нарисувана творбата.

ЛАУРЕАТИ И РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА

Тричленно жури ще определи най-добрите рисунки. Резултатите ще бъдат обявени на сайта www.libdobrich.bg и фейсбук страницата на библиотеката www.facebook.com/libdobrich в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители. Конкурсът ще приключи с откриване на изложба с участващите рисунки и церемония по награждаване на отличените в Регионална библиотека „Дора Габе”. Лауреатите ще бъдат предварително уведомени индивидуално. 

КАТЕГОРИИ И НАГРАДИ

Определят се три възрастови категории:

• Първа категория: от 6 до 10 год.

• Втора категория : от 11 до 14 год.

• Трета категория : от 15 до 18 год.

Ще бъдат връчени Първа, Втора и Трета награда във всяка възрастова група, както и Поощрителни награди. Отличените участници от трите категории ще получат грамоти, книги и комплекти за рисуване.

Изпратените творби остават в Регионална библиотека „Дора Габе”. Участниците отстъпват всички права и разрешават разпространението им в рамките на настоящия конкурс (медии, статии, албуми и др.).

Краен срок за изпращане на рисунките: 15-ти октомври 2018 г.

Регионална библиотека „Дора Габе”, ул. „Независимост” 7,

гр. Добрич, 9300

За повече информация: тел: +359 58 602574   /   e-mail: pr@libdobrich.bg

Споделете