Скъпи ученици, честит първи учебен ден!

Пожелаваме ви новата учебна година да е много успешна за всички Вас!

Бъдете здрави, бъдете инициативни и отговорни. Бъдете себе си във всяка една ситуация в училище, бъдете мобилизирани, изразявайте смело своето мнение и го отстоявайте, търсете решения на проблеми и предизвикателства! Опитайте се да превърнете ученето в удоволствие, в едно голямо приключение и така по-лесно ще затвърдите успехите си, и ще имате самочувствието на победители!

Ние сме вашата библиотека и вашият приятел! И ви очакваме! Ще бъдем заедно, когато трябва да се подготвяте допълнително по зададени теми, ще бъдем ваши спътници в откритията и отново заедно ще отговаряме на въпросите: “Защо?”, “Кога?”, “Къде?” и “Как?”. С помощта на библиотечните специалисти всяка прочетена книга, всяко търсене в Електронния каталог и Дигиталната библиотека на РБ „Пенчо Славейков” е средство, успешно да се справите с проучвания по проекти и теми, които ви вълнуват.

Детски и Средношколски отдел притежава и поддържа много богати сбирки от художествена и научно-популярна литература, справочно-информационни източници на традиционни и нетрадиционни носители. В отдела има изградени терминали за самостоятелно заемане и връщане на книгите, инфоточки за бързи справки, пълно електронно обслужване. Те са на разположение и равен достъп до всички вас.

otnovo-na-uchilishte-824x460

Днес е първият ви учебен ден!

И ние отново ви подаваме ръка, и непрекъснато ще ви провокираме със своите книжни колекции, с новите книги за четене, и с нашите инициативи и проекти, насочени към насърчаване на четенето!

На добър час!

Споделете