Лабиринт от загадки, неочаквани обрати и наследство за милиарди е сюжетът на

три от най-новите и търсени книги в

Детски и средношколски отдел, бестселъри на „New York Times” и „IndieBound”!

Техен автор е

Дженифър Лин Барнс

издала първия си роман едва на 19-годишна възраст. Докато учи в университета, тя вече има продадени права за пет свои книги. Днес младата писателка води курсове по психология и творческо писане в университета в град Оклахома, САЩ. Има степени по психология, психиатрия и когнитивна наука.

„Игри на наследство”

е първата книга от трилогията на Дженифър Лин Барнс , с която започва загадъчната история за едно наследство, поставено на карта. Главната героиня е тийнейджърката Ейвъри Грамс. Тя неочаквано получава богатство за милиарди от човек, когото не познава и никога не е виждала. Животът й се преобръща, защото напуска всичко познато и се премества в огромното имение Хоторн Хаус.

Внуците на милиардера – Тобайъс Хоторн, също живеят там и са против нейното идване. Те не я посрещат радушно, не й съдействат и дори не й вярват. Напрежение, много емоции и тайни изпълват общите им дни.

Във втората книга „Заветът на Хоторн”

загадките и пъзелите все така изпълват всяка стая в имението. Игрите на богатото семейство продължават.  Научени да инвестират и създават, четиримата братя Хоторн не сe отказват и винаги побеждават, но този път имат един добър съперник – Ейвъри. Тя умее да поглежда отвъд детайлите и да намира точните решения, дори когато нищо не е такова, каквото изглежда в действителност.

 В „Последният гамбит” 

приключва годината, в която Ейвъри Грамс и братята Хоторн успяват, надпреварвайки се с времето, да изиграят най-великата и опасна игра в своя живот и да останат честни пред съвестта си.

Единственият заложник са техните сърца и добротата, които пленяват докрай читателите на трилогията.

Първата книга от трилогията „Игри на наследство” е в топ 10 на тийнейджърската класация на YALSA – национална асоциация на библиотекари и библиотечни работници, с мисията да разширяват капацитета на библиотеките за по-добри услуги за тийнейджърите.

Втората книга „Заветът на Хоторн” е финалист на „Goodreads Choice Award” – годишна програма за награди, стартирана за първи път в Goodreads през 2009 г.

Третата книга „Последният гамбит” е финалист на „Goodreads Choice Award” за 2022 г.

 

Може да разгледате сайта на Дженифър Лин Барнс и всички нейни книги, като последвате линка:

http://www.jenniferlynnbarnes.com/bio.html

Споделете