С нови заглавия зарадвахме още в началото на новата година тийнейджърите, любители на мистерии, фентъзи истории и приключения. Те разказват за мистични ритуали, тайнствени срещи, приключения на границата между реалното и виртуалното, битки, водени от могъщи невидими сили… Предлагаме ви:

“Разбойници”. Антология, съставена от Джордж Р. Р. Мартин и Гарднър Дозоа 

"Разбойници", съставители Джордж Р. Р. Мартин и Гарднър Дозоа
Очакват ви 21 оригинални истории от различни жанрове – фентъзи, фантастика, трилър, криминале и хумор. Самият Джордж Мартин се включва с нова история от света на “Песен за огън и лед”, Нийл Геймън – с “Как маркизът си върна любимото палто”, Джо Абъркромби – с “На никого не му е лесно”… Обединяващото в разказите са разбойниците – нехранимайковци, авантюристи, хитреци, негодници, изкусители, използвачи…, които пленяват читателя защото, както казва Джордж Мартин в своето въведение към антологията: “Всички обичат разбойниците…”

 

“Дневната война”, “Пустинното копие”, автор Питър В. Брет

"Пустинното копие", автор Питър В. БретЗа любителите на фентъзи предлагаме втората и трета книга от поредицата “Демонски цикъл” на Питър В. Брет. Ако вече сте прочели “Защитения”, можете да преминете към “Пустинното копие” и “Дневната война”, защото “Демонски цикъл” определено е история, която си струва да се проследи до края. В нея извън границите на обяснимото се водят битки на живот и смърт между демони и хора, преплитат се магии и религии, и в този сблъсък на цивилизации се търси надеждата. Затова заедно ще чакаме и четвъртата книга…

 

                      „Приказни песни“, автор Джордж Р. Р. Мартин

В „Приказни песни“ на Джордж Р. Р. Мартин са включени и ранни, и по-късни произведения на автора, включително разкази и повести. Многобройни са неговите фенове и след “Игра на тронове” новият сборник е чакано и незабравимо четиво за тях. Неслучайно списание „Тайм“ обяви Джордж Р. Р. Мартин за „американския Толкин. В „Приказни песни“ Мартин отново демонстрира своя богат и многообразен талант, независимо дали пише за върколаци и магьосници, за супергерои или космически приключения.

                                       Ако сте пропуснати тези заглавия, прочетете ги!                                    Струва си!

Споделете