Зимните ваканционни дни, когато няма сняг, са може би малко скучни, но Детски център Тумбелина са намерили решение –

гостуване в Детската библиотека на Варна.

Малките ни приятели, участвали преди в Камишибай театър в Детски и средношколски комплекс, днес се включиха и като участници, и като зрители в импровизирания куклен театър по приказката на Шарл Перо „Червената шапчица“. Библиотеката от скоро разполага с декор и кукли и за всички беше вълнуващо предизвикателство героите от приказката да “оживеят”, а децата да  се превърнат в истински кукловоди.

Те умело се превъплатиха в познатите на всички герои от кукленото представление – Вълкът, Бабата и нейната любяща внучка, Ловецът. Забавляваха се с куклите-ръкавици и умело синхронизираха движенията на ръцете с подаването на репликите. Приказката е толкова позната, но въпреки това актьори и зрители спонтанно реагираха на диалога, „подсказваха“, изразяваха отношение. А “хъркащият” вълк просто бе неотразим!

Активната творческа дейност на всяко дете тръгва от света на книгите, играчките и куклите. В случая малките приятели на Детски и средношколски комплекс от центъра за деца Тумбелина получиха възможността активно да се включат в театралната игра и да проявят актьорско майсторство и креативност чрез декори и кукли по любима приказка от любим автор – „Червената шапчица“.

   А има още толкова много приказки!              

Споделете