И през новата година в Детски и средношколски комплекс продължават срещите – “театър с дискусия”, които се радваха на голям интерес сред малките приятели на библиотеката. Стотици деца през 2016-а се “запознаха” с Крищобал от приказката “Рибката, която откри морето” и с малката попова лъжичка Ели, от приказката “Приятели”. Разказани с Камишибай театър, тези две вълшебни истории докоснаха детските сърца и отключиха неподозирани разказвателни и артистични умения у децата. 

А ето я и новината! 

Имаме нова приказка, която с театър и картини ще развълнува всички, пожелали да я чуят и видят. От месец февруари “заживява” “История за лъва, който не можел да пише” от Мартин Балтшайт. С многото комични ситуации и затрогващо приятелство приказката се радва на голям успех сред децата в Германия, препоръчвана е и от преподавателите по литература на много форуми за насърчаване на детското четене.

За приказно-театралните срещи в библиотеката малките художници от СУЕО “А. С. Пушкин” с преподавател Павлина Замфирова нарисуваха прекрасни илюстрации. Децата от Детски център “Слънце” вече с нетърпение очакват какво ново ще им разкажем с Камишибай, а след тях ще ни гостуват и малките ни приятели от Детски център “Тумбелина”

Споделете