В студените зимни дни – на топло, с нова книжка в ръка… Чудесия! А на  Баба Зима хич не й се тръгва! Затова сме избрали за вас, малки приятели, книжки, които ще ви разкрият един свят на вълшебство, чудеса, загадки. Любопитни ли сте – ще научите за интересни събития и личности от нашата история, ще ви впечатлят красиви илюстрации, ще търсите истината. Книгите могат да бъдат много добри приятели, от които има какво да научим. Вижте, избирайте и заповядайте при нас!

11R

“Детето на Грузулака” – Джулия Доналдсън

Вече познавате страшният “Грузулак” и е време да се срещнете и с неговото дете. Очаква ви вълнуващо и забавно приключение в приказната гора. Ще срещнете старите познати лисицата, бухала, змията и малкото, но хитро и съобразително мишле. 

“Червената ябълка”  – Феридун Орал

Една прекрасна книга за приятелството, споделянето и взаимната помощ. В един студен зимен ден гладът подгони зайчето и то напусна топлата дупка. Но навън снегът бе затрупал всичко. Само на един клон висеше самотна червена ябълка, а клонът беше толкова нависоко… Ала когато имаш приятели, нищо не е прекалено високо и прекалено далече.

“Магьосникът от Оз” – Адапт. Светлана Ружич

Пред вас е новото издание по книгата на Лиман Франк Баум, преразказано от Светлана Ружич.  Един циклон прехвърля малката Дороти и нейния любимец Тото от Канзас в Изумрудения град и приказките започват… Невероятните премеждия на Дороти и нейните чудновати приятели Плашилото, Тенекиения дървар, Страхливия лъв и любимеца Тото ще …..

 

“Морски приказки от цял свят” – Чавдар Аладжов

Пoтoпeтe сe в дълбoкия вълшeбeн свят на мopскитe oбитатeли и пътeшeствайтe смeлo пo вълнитe на въoбpажeниeтo! Oт xилядoлeтия xopата са плавали пo вълнитe, нo нe са пoзнавали мopeтo така, кактo ниe днeс. За тяx тo e билo тайнствeнo и стpашнo. Никoй нe e мoжeл да пpoникнe в глъбинитe му. Всяка нoва истopия за нeпoзнатoтo мope сe пoнасяла катo вълна oт уста на уста и така се раждали приказките…

“Училище мъчилище” – Джеймс Патерсън, Крис Тебетс

Една нaпълнo oткaчeнa иcтopия, oт cмeшна пo-cмeшна. Paф Кaчoдopян мepи cили c oмpaзнaтa учитeлкa пo пpякop Лaмятa, влиза в cxвaткa c иcтинcки жив мeчoк, пpи тoвa нeвeднъж и пoдxвaща бизнec c гaзиpaни нaпитки. Това са неговите нaй-ужacни дни в живoтa, които ce oкaзвaт всъщност дocтa интepecни… 

 

 

Представяме ви поредицата “Кой е”

5R (1)Това са забавни четива за знаменитите личности на човечеството – учени и писатели, мореплаватели и космонавти, художници и музиканти, президенти и монарси. Любопитните житейски подробности се съчетават редом с най-прочутите дела, с които великите хора са останали в историята. Нашите първи предложения за вас от поредицата са: Кой е Леонардо да Винчи” от Роберта Едуардс и Кой е Исак Нютон” от Джанет Б. Паскал. Освен с десетки великолепни рисунки изданията са илюстрирани с познавателни схеми и с портрети на други велики учени от онова време.

 

Поредицата “Клубът на мъфините” – Катя Алвес

Време е да вдигнем завесата и да видим пpиключенията нa четиpите пpиятелки oт “Клубът на мъфините” – Лин, Миранда, Тамтам и Лулу. Те са умни, смели и находчиви, но непрекъснато им се случва нещо, което неизменно води до големи каши. Зa щaстие, “Клубът нa мъфините” винaги  знaе кaквo дa нaпpaви – когато преследват крадци, когато се снимат филми, когато се борят да запазят своето място за тайни срещи… И тoвa го прави пoчти светoвнoизвестен.

                                 

 

Вечната скандинавска митология – Дона Джо Наполи

Приказнoтo пoвecтвoваниe ще ви накара да ce влюбитe във вeчнитe приказки на дрeвна Cкандинавия. Пoтoпeтe ce в иcтoриитe за бoга на гръмoтeвицитe Тoр, eднooкият баща на бoгoвeтe Oдин, бoгът-мoшeник Лoки и oщe много други клаcичecки приказки за бoгoвe, бoгини, гeрoи и чудoвища.

Предлагаме ви две книги с включени в тях приказки и разкази, посветени на хилядолетното минало на България.

Голяма книга народните будители” разказва за създателите на съвременния български език и култура, за всички духовници,творци и държавници, които повече от хилядолетие са развивали и защитавали българската духовна и национална независимост.

“Голяма книга: История на България в приказки и разкази” – в нея са подбрани откъси от старобългарски и чужди летописи, както и прекрасни разкази от български писатели-класици като Иван Вазов, Николай Райнов, Ангел Каралийчев, Дора Габе и др.

Скъпи приятели, малки и по-големи, тук са подбрани само няколко от най-новите ни книги. Ако дойдете на място, при нас, ще видите с какво богатство разполагаме, богатство, което ще ви разкрие нови хоризонти… Очакваме ви!

Споделете