За всички ученици, читатели на РБ „Пенчо Славейков“ – от 2018 г. две иновативни онлайн платформи могат да се ползват в Читалните зали на Детски и средношколски комплекс. Това са Уча.се и Граматика-бг, които са с огромен брой регистрирани ползватели и почти нямат нужда от представяне. И двете се утвърдиха сред учениците като предпочитан метод за подготовка за училище, благодарение на разбираемото и интересно представяне на уроците.

ucha-seБългарският образователен портал Уча.се е номиниран от МОН и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието. Със своите над 5 000 видео урока и упражнения сайтът помага на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с упражнения и ако някъде отговори неточно, Уча.се автоматично предлага точния откъс от урока, за да се навакса пропуска! Материалите следват напълно официалната училищна програма и са съобразени с държавните образователни изисквания.

c8a49f7cd5510b147d7b88d7064f3f252ccf39f4Граматика-бг има за цел да подпомогне работата на учениците по български език, да даде обща представа за частите на речта и частите на изречението, да обясни най-често допусканите правописни грешки. В раздела Домашни работи ще намерите решени и обяснени задачите по български език от всички одобрени от Министерството на образованието учебници. В раздела Термини не само можете да намерите обяснени термините, изучавани в училище, но и чрез многобройните препратки да използвате пълноценно информацията от всички учебници. В раздела Контакти имате възможност да задавате въпроси или да изпращате задачи по български език, като ще Ви бъде отговорено в рамките на 24 часа.Тестовете в сайта са малки (10 въпроса) и номерацията на въпросите е условна, защото в рамките на теста те непрекъснато сменят мястото си. Този подход изисква по-активно отношение, като така се елиминират случайно отгатнатите отговори или поне се свеждат до минимум. 

Скъпи ученици,

заповядайте в Читалните зали на Детски и средношколски комплекс, за да ползвате образователните онлайн платформи Уча.се и Граматика-бг.

Споделете