На своите млади читатели предлагаме нови заглавия, някои от които тиражирани и като безспорен хит на книжния пазар в последните месеци. В тях, между кориците, всеки тийнейджър може да открие отговори на някои от “вечните” въпроси към днешния ден, да надникне в древността, да разбули не една или две тайни…

На витрините с новополучена литература са подредени и заглавията от категория “Майстори” на Националната награда “Бисерче вълшебно”. Това са селектираните от издателствата книги за младежи (14-16 г.) – книги с послания, модерни и номинирани за най-добри за 2017 г.

Вижте някои от най-новите ни предложения:

“Къщата на улица Манго” – Сандра Сиснерос

Сандра Сиснерос е един от най-награждаваните съвременни автори на американска класика. Книгата й “Къщата на улица Манго” е отличена с наградата “American Book Award”. Тя е една от от най-четените, преведена на 20 езика и излязла в тираж от над 6 млн. копия. Творбата влиза в образователната система на САЩ.

Това е книга за тъга, искреност и надежда. В нея всеки може да усети живота, погледнат през очите на Есперанса момичето от бедния квартал, което се превръща в символ на надеждата за подобър свят. Разказите й пленяват с искреност и простота, и напомнят кои са истински ценните неща в живота. Светът на Есперанса не е изпълнен само с щастливите мигове на детството, но и показва другата страна на живота, в която властват тъгата, бедността и ограниченията. Книгата представлява една затрогваща изповед.

 Жестокост“- Скот Бергщром

Дебютният роман на Скот Бергщром „Жестокост“ се радва на огромен успех сред феновете на криминалните загадки, екшъна и трилърите.

Гуендолин Блум е момиче на седемнадесет, което още на седем години губи майка си. С баща си, който работи като дипломат, те често се местят в различни държави. Гуен трудно се адаптира към всяка нова обстановка. Отчуждена в отношенията със съучениците си, животът за пореден път я поставя на изпитание – баща й е отвлечен, а ЦРУ отказват да помогнат. В този заплетен случай Гуендолин усеща, че може да разчита единствено и само на себе си. Опасносите я следват и по улиците и нощните клубове на Берлин и Прага. Уликите отвеждат Гуен до ядрото на криминалните слоеве, където се сблъсква с маската на жестокостта, тази, която и тя трабва да си сложи, за да оцелее.

 Всичко, всичко“ – Никола Юн

История за една искрена, чиста и наивна любов, която се превръща в бестселър на „Ню Йорк Таймс“ през 2015 г.

Мади е на седемнадесет години и страда от рядко заболяване, което означава, че трябва да живее в стерилна среда. Тя няма никакъв досег със света отвън, а единствените хора с които общува са майка й и медицинската сестра. Един ден сивото й ежедневие се преобръща, когато разбира, че в къщата отсреща се нанасят нови съседи. През прозореца тя вижда красиво момче със сини очи, което пробужда импулса й за живот. Разделени от прозорците на къщата и контактуващи само чрез съобщения, между нея и Оли се създава силна връзка. Духът от бутилката е излязъл и това кара Мади да рискува всичко, за да бъдат заедно…. дори и да означава да загуби живота си.

 „Животът ми като тиквичка“- Жил Парис

Книгата на френския писател Жил Парис се радва на огромна популярност и се издава в над 150 хил. екземпляра. Животът на Икар, деветгодишно момче с прякор тиквичка, се стича доста тъжно. Един ден момчето намира в тях револвер и е решено да стреля по небето, което е „виновно“ за всички нещастия. Изстрелът обаче улучва майка му. Това е съдбата на обикновено дете, една трагична и дълбоко разтърсваща история, която провокира размисли и разговори. Изпълнено с несигурност и страх за бъдещето си Икар попада в приемен дом. Там намира истински приятели- Симон, Ахмед, Беатрис, Камий и заживява с техните истории и съдби. Накрая, когато е време да се разделят, момчето поглежда с надежда към небето, което е синьо и без нито едно облаче, осъзнавайки, че животът на земята може да бъде щастлив.

Каравал“- Стефани Гарбър

Тази омагьосваща приказка, може да се превърне в ужасяващ кошмар, за всеки, който забрави, че „всичко“ в нея е една огромна илюзия…

Двете сестри Скарлет и Тела най-накрая успяват да сбъднат мечтите си, подготвяйки се за мистериозното и магическо място – Каравалът. Обстановката се променя, когато се появява тайнствения господар на Каравала и завладява вниманието на Скарлет. Макар да знае, че всичко, което се случва там е просто игра, тя попада в опасните мрежи на любовта, магията и разочарованията. В него всеки ден е различен от предишния, и не се знае как ще се промени животът на участниците. Обгърнат от блясък и разкош, никой не подозира, че Каравалът е мрачен магически свят, объркан от странни изненади и оплетен в красиви лъжи.

Смъртни белези“- Вероника Рот

Вероника Рот е съвременна американска писателка, автор на книги в жанра фентъзи и хорър.Тя придобива голяма популярност с трилогията от книги „Дивергенти“, „Бунтовници“ и „Предани“, които бързо завладяват с екранизацията си като световни блокбъстъри.

Новата й книга „Смъртни белези“ пленява с интересен сюжет, с постоянно разплитащи се нишки, много напрежение и екшън. Светът, който разкрива тя се подчинява на строги закони. Право винаги има по-силния, а някои са облагодетелствани от съдбата. Главните герои Акос- син на оракул и Сайра- сестра на тиранин, притежават големи сили, но точно това ги прави уязвими и ги поставя под чужд контрол. Двамата се изправят в един унищожителен двубой, изходът от който може да бъде смъртоносен… 

Скъпи читатели, това е малка част от нашите нови книги за вас. Очакваме ви!

Споделете