Ако обичате книгите и четете с удоволствие, заповядайте на втората среща от Детските литературни петъци в Детската библиотека. Ще четем, ще творим и ще се забавляваме. Това ще е нашето уникално време заедно, в което всеки на възраст до 14 години е добре дошъл и свободен да изрази себе си.

 Скъпи приятели,

На 30 март от 14.00 часа е втората среща, на която ви каним, и на която ще си говорим за добрите детски книги!

Една добра книга трябва да бъде като една добра играчка – да развлича, да задвижва цялата детска енергия, да предизвиква стремеж да се извърши нещо, да събуди мисли.” – това са думи на любимия на много поколения италиански детски автор Джани Родари.

На втората среща от Детските литературни петъци всеки от нас ще потърси своето „вълшебно“ бисерче – своята книга! 

Специално внимание ще отделим на нови заглавия, излезли през 2017 г., които могат да се вземат от библиотеката и които през предходните месеци предизвикаха вълна от положителни отзиви в медиите и социалните мрежи. Ще четем откъси и ще разговаряме за описаните в тях теми, истории и чувства.

По забавен и малко странен начин ще отгатваме заглавията им, кои са героите в тях и ще четем от тях. Всички, които желаят, ще имат възможността да споделят с останалите откъс от любима своя книга и да разкажат защо именно тя ги е впечатлила най-силно.

Ще си говорим и за начина на гласуване в Националната кампания “Бисерче вълшебно – 2018”, като разгледаме номинираните книги по възрастови категории. 

Ще правим и всички останали неща, свързани с книгите и четенето, които вие предложите.

Очакваме ви!

 

Споделете