Децата обичат да съчиняват истории – нужна е малка искрица вдъхновение… и ХОП! -приказката, стихотворението или разказът са готови.

В поредната среща от Литературните детски петъци малките читатели на библиотеката влязоха в ролята на автори. Те четоха своите произведения и поставиха първите си автографи 🙂 в библиотеката. Имаше магия, имаше детска гордост и прекрасно отношение към книгите и четенето. Разделени на отбори, малките автори съчиниха и нова история по опорни думи и изрази. Настолно помагало им бе книгата, пълна с “жестоки идеи и съвети” за начинаещи автори – “Как да пишем страхотни истории” от Кристофър Едж. Новосъздадената творба бе илюстрирана от най-малкият участник в срещата – Рая, която даде и името на литературния герой – детективът Фред. В края на срещата всички бяха убедени, че няма по-хубаво нещо на света от четенето на приказни истории, но….  се оказа, че има и това е писането на приказни истории и раздаването на автографи 🙂 

Малките бъдещи писатели /защо не?!/ се забавляваха, твориха заедно и заедно написаха и се разделиха с думите:

“Дръж очите и ушите си отворени, за да попаднеш на нови идеи за страхотни нови истории” – едно прекрасно мото за начинаещи автори!

IMG_6949 IMG_6976 IMG_6980    

Споделете