Чакан празник – от деца и… пораснали деца 🙂 !

По традиция този слънчев и цветен ден в Детски и средношколски комплекс започва с рецитиране на “Аз съм българче”, като част от Националната инициатива на Образователния портал www.akademika.bg. Кампанията за популяризиране на прекрасната творба на Иван Вазов обединява децата на България, като от самото й начало в нея активно се включват и малките варненчета.

Първи ще рецитират стихотворението деца от втори клас на ОУ “Васил Друмев” с ръководител Детелина Няголова. На 1 юни, в Библиотеката, сред най-верните приятели на децата – книгите, второкласниците, вече завършили учебната година, ще получат и своите свидетелства. Като ще е празник – да е двоен празник!

Малки участници в първоюнското утро в Детски и средношколски комплекс чрез своето изкуство са и децата от Детска градина “Слънчо” – Варна. Техните рисунки, хвърчила, книжни пеперуди, саморъчно изработени книжки, маски и др. вече могат да се видят в Детската заемна от всички читатели на библиотеката. Цветният кът от приложните детски творби е под надслов “Слънчева пътека води ни напред” и носи много настроение и усмивки за празника.

Скъпи читателю,

Ако си малък, но… и голям, дори и пораснало : ) вече дете – заповядай в Детски и средношколски комплекс на 1 юни. Не само ще четем, но и заедно ще рецитираме на глас най-хубавото стихотворение от Иван Вазов – “Аз съм българче”.                                                                                       Празник е!

Споделете