Някои може би няма да са съгласни със заглавието, но само ако знаеха какво сме подготвили за ваканционните срещи през месец юли …!

„Музей в куфар“

На 5 юли в Детски и средношколски комплекс ще дойде цял музей, но… в куфар! Какво ще има в него е загадка, която музейните специалисти от Регионален исторически музей – Варна ще обяснят, покажат и разгадаят. Добре дошли са всички запалени бъдещи историци и любопитни…!

“Историята оживява – българските царе и царици”

На 12 юли продължаваме с “трупане на знания”. Няма да се учи – ваканция е 🙂 , но ще се върнем назад в миналото, към личности, с които всеки българин се гордее – българските царе и царици. И тук ще се разбере, кой е внимавал в часовете по история.

“Разказ в 6 картини, или как да си направим комикс”

На 19 юли ще правим комикси. Трудно е, но сме поканили добри помощници 🙂 – Елена Владова и Радостина Загорова. Те ще ни покажат своето творчество и любимите си комикси, които са чели като деца. После разказът в 6 картини дори сам ще се нарисува и напише.

“Кукли избери – история разкажи”

На 26 юли са в действие петрушките. След обявен старт ръцете ще са в действие, умовете – също, а най-интересното ще е “зад паравана”.

“Дете съм и искам думата!”

На 27 юли Литературните детски петъци ще превърнат читалнята на Детската библиотека в радио/телевизионно студио, в което ще се говори открито за книгите и четенето… Под надслов “Дете съм и искам думата!” всеки може да разкаже защо (не)чете, библиотеката – днес и утре, “трудното” общуване днес и още…

През месец юли продължават срещите с Камишибай и с най-малките ни читатели в Стаята на приказките. Поредното преживяване “заедно в библиотеката”  ви очаква.

Заповядайте, защото в библиотеката може да е супер толкова интересно, колкото и на плажа! 

 

Споделете