“Да избереш здравето е най-добрият възможен избор. Да избереш себе си. Да избереш щастието. Да избереш тялото си. Става въпрос за себеприемане и всичко започва с това. Щастието започва със себеприемането, така че защо да не започнем с това да избираме добри хора и да даваме най-доброто на себе си? Защото всяка хапка е нова възможност да благодарим на тялото си. Обичайте себе си. Обичайте тялото си. И светът ви ще стане по-светъл. Не бъдете бързи, лесни, евтини или фалшиви. Вие сте това, което ядете.”

         

Това е посланието на младата авторка Анелия Калчева с проекта й “You are what you eat – so don’t be fast, cheap, easy or fake”. Той е част от курсова работа по фотография в Curtin University, Австралия. От началото на септември постерите от проекта са изложени в Детски и средношколски комплекс на библиотеката, в който тя години наред е доброволец и новатор с много осъществени идеи и проектни задачи. С фотографиите и дизайна Анелия Калчева показва, че да изберем здравето е най-добрият избор. Всяка хапка е възможност да благодарим на тялото си и бавно се превръщаме в това, с което се храним.

Анелия Калчева е само на 23 години. Занимава се активно с графичен дизайн и визуални изкуства. Завършила бакалавър Media в Robert Gordon University в Абърдийн, Шотландия, в момента учи Изложба в атриума на Aberdeen Business School в Robert Gordon University, Aberdeen, UK  февруари 2018 г.магистратура Графичен Дизайн във Флоренция, Италия.

“Обичам фотографията и смятам, че е като огледало, което дава възможност на зрителя да се докосне до малка част от душата ти и е начин да покажеш как виждаш света. Част от интересите ми включват здравословно хранене, готвене и снимане на храна. Обичам да се занимавам с артистични и креативни задачи, с които мога да създавам.” – пише младата авторка в блога си.
Пожелаваме й творческо вдъхновение и нови успехи!
Споделете