Наближава поредната среща от Литературните детски петъци – нашето уникално време заедно, в което четем, творим и се забавляваме. Ако обичате книгите и четете с удоволствие, заповядайте в Клуба на четящите варненчета – на 26 октомври от 14.00 ч. в Читалните зали на Детски и средношколски комплекс. 

 

Скъпи приятели,

На срещата през месец октомври, на която ви каним, ще си говорим за чудеса, святост и юначество. Има ги в българските приказки, предания и легенди, свързани са с народните празници от нашия фолклор! Заедно ще бродим из непознатия и вълшебен свят на светците, за които могат да се научат много причудливи и невероятни неща. Изниже ли се септември от календара, на вратата “чука” октомври – месецът на големите надежди, който бележи началото на зимата. 

Всички от вас, които желаят, ще имат възможността да изразят своите очаквания от най-хубавите празници, които идват, с любим стих, разказ или приказка. Ще разберем от чия дълга бяла брада падат снежинки, ще си изработим и своеобразен празничен календар, свързан с творби и автори.

Очакваме и предложения за отбелязване на Новогодишните литературни петъци през декември.

Заповядайте!

Споделете