SRD-zlozhba-OtecPaisiy-01.2019

От 21.01.2019 г. в Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Детски и средношколски комплекс може да се види изложбата “Малки майстори 2” на Арт ателие „Ракурс“ към НЧ „Отец Паисий” – Варна. Рисунките и живописните творби на младите художници вълнуват със своята креативност и фантазия. Арт-ателие „Ракурс” за втори път представя изложба на своите възпитаници в пространствата на библиотеката – първата експозиция „Малки майстори” бе през 2018 г.  

В арт-ателие „Ракурс” се изучават техники като акварел, темпера, колаж, рисунка с туш и пастел. Децата се запознават с образци от историята на българското и световно изкуство, и се учат да разказват за своите творби. Възпитаниците на школата са носители на награди и дипломи от национални конкурси като „Български народни обичаи”, „Детско море” и др. Ръководителят на арт-ателието – Ирена Димитрова е художник и изкуствовед, и води школата от 2012 г. Целта й е да провокира и насърчи малките момчета и момичета, възпитаници на школата, да търсят красивото и да мечтаят, пресъздавайки мечтите си върху белия лист.

Изложените творби на малките художници могат да се видят в Детски и средношколски комплекс на РБ “Пенчо Славейков” до 21 февруари 2019 г.

IMG_9169

Споделете