Регионална библиотека “Пенчо Славейков“ кани своите читатели на възраст от 5 до 16 години да се включат активно в Националната награда “Бисерче вълшебно” – 2019! Всички номинирани книги са закупени и очакват своите почитатели в Детски и Средношколски комплекс на Библиотеката. Неуморните “търсачи на бисерчета” са “на старт” и през новата година, като началото бе дадено на 6 февруари и ще продължи до 15 април 2019 г. В настоящото издание на наградата участниците ще могат да избират измежду 110 заглавия, от тях 34 на са български автори.

Номинираните книги са разделени в пет различни категории по възраст: “Откриватели” (5-7г.), “Изследователи” (8-10 г.)”Мечтатели” (11-13 г.), “Майстори” (14-16 г.) и отново „Нещотърсачи“ (5-16 г.) – категория, включваща нехудожествена литература.

Кой ще е фаворитът? Коя книга ще грабне наградата?

Скъпи читатели, прекрасен вълшебен свят ви очаква!

Всеки от вас трябва да избере своята любима книга от избраните заглавия. Те са издадени на български език в периода 01.01.2018 – 31.12.2018 г. и предложени от българските издатели като най-добри за изминалата календарна година. От всички тези бисерчета на детската литература трябва да отделите своето бисерче – книгата, която най-много ви е развълнувала, и която определяте като най-достойна да оглави класацията. За да ви помогнем в избора, предлагаме да се запознаете с цветните постери, изложени в залите за деца и тийнейджъри. Те включват номинираните заглавия, разделени по възраст и са отличен ориентир не само на децата, но и на родителите.
Гласувайте само веднъж за една книга от вашата възрастова категория и за една книга от категорията „Нещотърсачи“. 

Побързайте! Помогнете на своята любима книга да стане “Най-добра!” за изминалата 2018 година!

Националната кампания „Бисерче вълшебно“ е организирана от Фондация „Детски книги“, с подкрепата на МОН, ББИА, Фондация „Глобални библиотеки“ – България, Асоциация “Българска книга” и др.

Повече информация на: https://www.biserche.com/biserche-2019/

Споделете