Вече е ваканция! Време за игри и забавления! 
В навечерието на 2 април – Международния ден на детската книга и изкуствата за деца екипът на Детски и средношколски комплекс на РБ “Пенчо Славейков” отправя своето поредно предизвикателство към малките читатели до 14 години – да се превърнат в истински любознателни пътешественици, търсачи на книги, наблюдатели и откриватели… 

Във ваканционните дни през месец април стартира новата литературна игра, насочена към четящите:

„Търсачи на съкровища в библиотеката!”

 

Тя включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити и изображения, които трябва да бъдат намерени. Всяко дете по желание може да участва, като получи на входа на Детски и средношколски комплекс карта със задачи и указания. Те са ориентира, който трябва да се следва до успешния финал.

Правила на играта:

Участниците могат да играят самостоятелно или разделени на отбори по 2-ма или 3-ма.

Целта е да се намерят отговори на въпросите, зададени в специалната карта за откриватели.

Всеки самостоятелен играч или отбор има точно определено време да открие отговорите на въпросите и да ги попълни в картата. Участниците могат да се движат свободно из залите на Детски и средношколски комплекс, защото отговорите “се крият” между книгите и библиотечните стелажи. Ако играта е отборна, печели отборът, отговорил вярно на всички въпроси. Участниците имат право на два жокера, поискани от библиотечните специалисти. След изтичане на времето библиотекарите проверяват как са се справили участниците с предизвикателството и обявяват резултатите. При отборна игра се излъчва победител. Накрая всеки участник попълва анкетна карта, в която дава своята оценка за играта!

Успех на всички търсачи на литературни приключения в библиотеката!

Забавявайте се!

Споделете