Най-новата инициатива на Детски и средношколски комплекс, започнала преди година, вече се превърна в популярна и обичана клубна форма за деца. Заедно  с малките четящи и любопитни приятели на библиотеката стартирахме Литературните петъци с желанието да си направим „наше специално място за четене” и … успяхме! През цялата изминала 2018 година събирахме най-четящите, тези, които обичат книгите и четат с удоволствие. Те задаваха въпроси и търсиха отговори, участваха в литературни игри и викторини, пътешестваха през времето с любимите си автори, четоха… и се забавляваха. Имаше магия, имаше детска гордост и прекрасно отношение към библиотеката, книгите и четенето. Всеки петък бе различен и неповторим – сериозен, шеговит или чудат, но винаги пълен с приятелства.

Вече сме на 1 година и продължаваме да растем, защото продължават и срещите „Литературни детски петъци” – 2019!

Не е много, но не е и малко, но е книжно и приказно! И не само сме пораснали, но и помъдряли 🙂 !

Поредното литературно предизвикателство вече е факт – „Деца организират за … деца!” Срещата през месец март ще е изцяло „в ръцете” на двама от участниците в петъчните срещи, които са заедно с нас от самото начало.

Какво са подготвили ще е изненада за всички ни, но тяхната инициатива е един чудесен отговор на въпроса „Обичате ли да четете?”… И точно това бе нашата цел!

Честит рожден ден на Литературните детски петъци в Библиотеката!

Скъпи малки приятели, нека да ни е петъчно, литературно и забавно!

 

Споделете