Детски и средношколски комплекс представя изложба от рисунки на Надежда Крийнова по български и световни приказки под надслов “Светът с Надежда”. На откриването заедно с талантливата млада авторка присъстваха учители, родители и ученици от Центъра за социална образователна подкрепа. Всеки намери най-силните думи и пожелания към художничката – да не спира да мечтае и да пресъздава мечтите си върху белия лист.

Надежда Крийнова е на 14 години. Ученичка е в Центъра за специална образователна подкрепа – гр. Варна. Тя разказва за себе си и своя свят чрез палитра от цветове и образи. Вдъхновява се от прочетените приказки, обича да рисува приказни герои и животни. Още в трети клас Надежда участва в конкурса „Приказен свят” и печели трето място в категорията „Пано”. През учебната 2018/2019 г. Надежда с успех участва в Международния ученически конкурс „Зелена планета”, който е част от детския екологичен форум „Зелената планета през погледа на децата”. Провежда се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелената планета” и „Устойчиво развитие за България” – програма „Диалог на културите: от запознанството към уважението”. Пред 2019 форумът е посветен на Годината на театъра. Надежда участва с рисунки по приказките „Рибарят и златната рибка”и „Маша и Мечокът”, и печели трето място в своята възрастова група. 

И както казва мъдрият Димитър Талев:

„Надеждата не изоставя човека никога. Ако няма, от къде да дойде тя се поражда от себе си в човешкото сърце, ако няма кой да я донесе, тя сама долита.”

За нас остава да погледнем света с Надежда !!!

Споделете