От 11 ноември в Детски и средношколски комплекс може да се види изложбата “Децата рисуват мир”, инициирана от Одеския съвет за мир.  Тя включва наградените за 2019 г. творби от ХХIV Международен конкурс-биенале за детски рисунки. Конкурсът тази година включва над 300 творби на ученици от училища и школи по изкуствата в Украйна, Полша, Франция и Италия. От тях, експонирани сред детските книги в залите за деца на РБ “Пенчо Славейков”, могат да се видят 16 призови творби на малки и по-големи художници – от 4 до 16 години. Пъстротата и слънчевите цветове от рисунките грабват от пръв поглед, като посланието към всички хора е едно:

“Заедно можем да запазим мира на земята.”

  

С гостуващата изложба в Детски и средношколски комплекс Одеския съвет за мир – Украйна кани всички ученици от училища и центрове по изкуствата във Варна да се присъединят към Международния конкурс за детско изкуство 2020 “Децата рисуват мир”. Срещите в рамките на конкурса са начин за популяризиране на детското изкуство и създаване на нови междукултурни проекти, подкрепящи философията на мира, добротата, взаимното уважение и хармония.

Изложбата ще радва читателите и посетителите на Детски и средношколски комплекс на РБ “Пенчо Славейков” до 29 ноември 2019 г.

Скъпи приятели на библиотеката, заповядайте при нас да разгледате рисунките на малките художници!

Споделете