” – Как да събудя в детето си радостта от четене?” – това е един от най-честите въпроси, които много родители задават, идвайки в библиотеката. В Детски и средношколски комплекс едно жирафче има отскоро активна роля в мотивирането на малчуганите да четат. То знае всичко за възрастовите особености на малките читатели и според него – “никога не е рано да се покаже на едно дете вълшебството на думите и четенето”.

Представяме ви:

“Мъдрото Жирафче” – Читателски метър за четящи деца!

Неговата задача е много значима – първо измерва височината на детето и после “важно, важно” дава съвет какво то да прочете … и така при всяко идване в библиотеката! Цветен и ефектно изработен, читателският метър е поредното атрактивно офлайн 🙂 приложение за насърчаване на четенето от най-ранна възраст. На дългата красива шия на жирафа са отбелязани не само възрастта в сантиметри, но и съвети за книги и автори,  които ще са интересни за малкия читател.

Кой е по-по-най?! – на ръст и на четене – “мъдрото жирафче” знае, че нещата са различни при различната възраст на децата, ето защо съветва:

  • 1 г. – подходящи са книгите с дебели корици и с изображение на един предмет на страница
  • 3 г. – книжки с кратки истории и задължително с познати неща от живота на детето + звънки стихове
  • 5 г. – приказки, в които главният герой прилича на детето
  • 7 г. – истории с невероятни неща и приказки за животни, но с добър край
  • 9 г. – детски енциклопедии, книги-игри и комикси
  • 11 г. – романи с динамични и ярки сюжети
  • 13 г. – класически произведения от български и световни автори – вечните детски романи

И накрая:

Измерването с “читателския” метър е задължително за всяко дете! 

Книгите, които мъдрото жирафче препоръчва ще бъдат различни всеки път и така “зрънце по зрънце” и книга по книга малките читатели на Детски и средношколски комплекс ще трупат знания и информация. 

Към всички четящи малчугани – “намерете” жирафчето сред детските книги, застанете до него и вижте колко много сте пораснали!

Споделете