В “Пощенската кутия за истории” се получиха писмата на малките творци от ЧСУ “Аз съм българче” – Варна. С огромно удоволствие прочетохме прекрасните и мъдри приказки на възпитаниците на г-жа Мария Георгиева. Ше е чудесно, ако читателите на Детски и средношколски комплекс и на варненЧЕТ@ също го направят, защото въпреки възрастта си, децата отправят силни послания чрез своето творчеството – послания за вяра в доброто, в приятелството, в упоритостта да следваш мечтите си, в силата, когато сме заедно…

Собствен стил, богат речник, огромно въображение – това е най-характерното за приказките на Даниел Велинов, Дариан Начева, Екатерина Георгиева и Никол Влаева.

FB_IMG_1602506232506         FB_IMG_1602506265127        FB_IMG_1602506283697

“Вълшебна приказка за ГораМореландия” на Даниел Велинов разказва за обединяването на жителите на чудната страна при спасителна операция в надвиснала беда. Зедно героите от историята на Даниел успяват в приключението, убедени, че могат да разчитат един на друг.

За силата на приятелството разказва Екатерина Алексиева в “Златната фея и Магичното цвете”. Борбата им с лошата фея Злодеида е успешна и двете отново заживели щастливи сред странните обитатели на магичната гора.

Дариан Начева в традициите на баснята представя своята история “Заекът и Вълкът”. Горските животни са главните герои в приказката и чрез тях малката авторка дава към читателите посланието: “Ще успеете! Не спирайте пред трудностите!”

И накрая “Вярата е в основата на всичко” от Никол Влаева. Нейната философска приказка завършва с думите: “… важно е да спазваме традициите и дори в трудните времена да мислим положително.” 

Четири приказни истории, четирима малки творци, които заслужават нашата благодарност, за включването си в проект “Пощенската кутия за истории” на Детски и средношколски комплекс. Любовта към книгата и четенето е това, което ги обединява и пожеланието към четиримата приятели на библиотеката е никога да не я губят!

Споделете