Тя е вълшебник на римата и четката, водач към света на любовта и доброто! Представя се  като „рисуващ, пишещ, мислещ, обичащ и мечтаещ човек”.  Казва за себе си, че е шарена и че в нея има всички цветове, оттенъци и нюанси, но основните са – син, жълт, червен. Умее по неповторим начин да забърква четки и акрилни бои с прекрасни детски истории в мерена реч! От 2011 г. е отдадена изцяло на авторските книги, които създава, а през  2019 г. създава издателство „Давид”, чието мото е :

„Книги за обичане”.

За всички ценители – имаме удоволствието да представим писателката и илюстраторката Евгения Войнова и нейните книги, които вече са безценна част от фонда на Детски и средношколски отдел на Регионална библиотека ”Пенчо Славейков”.

Представяме ви  „Давид” – една прекрасна и вдъхновяваща история за един много симпатичен мишок, който обаче не е като другите:

“Щом към училище закрачеше,
След него бавно тя се влачеше –
Давид стоеше в коридора,
Опашката му – още в двора.”

Различността на Давид му създава много проблеми в училище – той е обект на грубото и злонамерено поведение на своите съученици.

Давид страда тайно и в пълна самота….. докато не се появява Ема. Тя е прелестна и неземно бяла и е единствената, която не му се подиграва.

И… тогава… Тогава идва Тя – ЛЮБОВТА, тази от която в корема летят пеперуди и която ти дава сила да се изправиш  без страх пред всякакво предизвикателство! Тази книга приковава вниманието на децата още с първите редове, защото е история за вълшебството, което всички търсим около нас!

А мечтите?!… Може би някой ги е  създал… Защо ли?!…

За да ги следваш по петите:) Това ще направи и големият бял мечок от „Мечта”, който макар и потънал в сънено мълчание „усети някакво желание, което в него забушува” – внезапно му се дорисува!!!

Готов за своя нов порив, по пътя среща любопитен хамелеон – чудесен шанс от съдбата да се сдобие с модел за новото предизвикателство!

… Но дали хамелеонът е най-подходящият обект за рисуване и  ако се провали, ще се откаже ли Мечокът от мечтата си?! Сбъдват ли се мечтите, когато силно ги искаш и преследваш докрай?… Дали и как той ще осъществи  желанието си за изложби, публика и слава – ще разберете сами:)!

Запознайте се и  с „Матея” – едно малко момиченце, една пролетна фея със сияйно руси коси и ангелско сърце, коeто няма слух.

„Беше родена така и го приемаше естествено. За сметка на това Матея  виждаше думите – нещо, което другите не умееха, а и не разбираха.”

Тази вълшебна, приказна история на Евгения Войнова трябва да бъде прочетена от всички – от малки и от големи.

Авторката говори смело и оригинално по един от трудните въпроси на деня, но „Матея” е преди всичко книга за добротата – за онази дълбоката, неподправената, чистата доброта, която прави чудеса и в която трябва да възпитаваме децата, защото от нея зависи отношението им към света!!!

Срещите с хубавата детска книга е най-прекрасното нещо и за малки, и за големи!

Затова заповядайте в Детски и средношколски отдел на библиотеката. Очакват ви нови и незабравими срещи с книгите на Евгения Войнова!!!

Споделете