Четящият човек е мислещ човек, а страстта към четенето се формира още в ранна детска възраст. За да може детето да израстне като обичаща книгите личност, влиянието и примерът, които получава от родителите си, са от голяма важност.

Мили родители,

за да се случи всичко това, погрижете се за езиковото богатство на детето си, като се съобразявате с неговата възраст! Настанете се удобно в къщи, гушнете своето момченце или момиченце и разтворете страниците. Четете му повече! Обградете го с книжки и детски списания, които предизвикват неговия интерес.

Окуражавайте го да чете!

С богатият фонд детска литература ние сме винаги насреща и ще се радваме да ви помогнем. За да може всичко да се случва по-лесно и по-приятно, ви предлагаме заглавия, които можете да намерите при нас.

    Рон Кларк - "55 златни правила"

Рон Кларк – “55 златни правила. Как всяко дете да успее в училище и в живота”

Тези петдесет и пет правила са приложими за малки и големи, деца, родители, баби и дядовци. Те са за начина, по който живеем, общуваме, ценим живота и всичко, което се случва около нас.

Рон Кларк - "Край на скуката в час"

Рон Кларк – “Край на скуката в час!”

Можем ли да вдъхновим децата си да учат? Винаги може да се постигне повече, всяко дете може да постигне повече – с обич, разбиране, подкрепа и нестандартно мислене. Това е кредото на Рон Кларк – носител на наградата „Учител на годината“. В книгата си той споделя как се създава атмосфера на творчество, уважение и стремеж към изява, как могат родителите да станат катализатори за успеха на детето си.

Антонина Кардашена – “Психология за родители”

Книгата  дава отговор на въпроса, който ни занимава ежедневно – “Какво се случва с децата ни”. Съдържа тестове, игри за цялото семейство, приказки за възрастни, притчи и послания. На базата на психологическите консултации всеки родител сам може да изгради най-добрата стратегия за справяне в труден момент от общуването с детето си.

Елизабет Хартли-Бруър - "Детското приятелство и неговият смисъл"

Елизабет Хартли-Бруър – “Детското приятелство и неговият смисъл”

Приятелите са много важни, но те биха могли да причинят на децата както радост, така и мъка, а на родителите – много тревоги. Книгата е написана за деца до 12 годишна възраст, разкрива пред родителите как и защо се създават приятелствата, вдъхва им увереност при общуването с детето, помага им да го разбират и подкрепят по-добре. Сред темите, които се разглеждат в книгата са, как се променя приятелството през различните етапи от детството, какви са основните разлики в приятелствата между момичета и момчета, кои са най-често срещаните проблеми, кога да се намесвате и кога да оставите детето само да се справи.

Може би тези заглавия ще са ви полезни в общуването с вашите деца.

Споделете