Стартират „Приказно-музикални приключения за мъници и техните родители“!

Сред великолепните книжки на български и световни приказници, сред пъстротата и уюта в Стаята на приказките, всяка последна сряда от месеца най-малките читатели на Библиотеката ще слушат приказки и стихчета, ще играят, пеят и танцуват, ще се забавляват под звуците на музиката!

Музиката прави децата спонтанни и свободни да изразят себе си по един непосредствен начин, да бъдат щастливи! Програмата на “Приказно-музикалното ателие за мъници и техните родители” стъпва върху златните български детски песнички и стихчета, подходяща за деца класическа музика и други популярни жанрове.

Музикалните приключения ще се случват под ръководството на музикотерапевта Дарина Титкова-Спириева. Деца и родители заедно ще четат, ще пеят, ще танцуват, ще свирят с музикални инструменти, ще импровизират.

Ето и нашето първо предложение за музикално приключение:

 „Музикално Великденче“

в навечерието на светлия празник Великден!

Мили родители, заповядайте при нас със своите мъници в Стаята на приказките!

Заедно ще изпеем красивите песнички “Чук-чук, яйчице” и “Кой направил е цветята”, ще прочетем най-хубавата приказка за Възкресение, ще си направим специална музикална игра с шарени яйца-шейкъри, ще танцуваме с шалчета и пеперуди на красива класическа музика. Очакваме ви на 27 април от 11.00 часа.

 

Споделете