Едва ли има дете, което не знае песничките „Ало, ало, слънчице“ или „Роклята на мама“. Стиховете са на варненската детска писателка Райна Пенева и са любими на децата, а с чудесната мелодия на Доно Цветков се получи истински детски хит, който тананикат малки и големи.
Само преди броени дни Райна Пенева чества своя 80 годишен юбилей, като 40 години от него са свързани с децата на Варна. Първата книжка на авторката – “Черешов грозд“ е в ръцете на малките читатели още през далечната 1973 г. Десетки са издадените през годините нейни книжки, сред които – “Еленова пътека”, “Шарено букварче”, “Фантазия с куче”, “Морско календарче”, “Бисерчета”, ” Семенца от смях”  и др.

Сред тях вече е и най-новата – приказната повест “Великолепният Шаро Каракачански” на издателство “Славена”, с чудесните илюстрации на художничката Олга Паскалева.

Райна Пенева е носител на Награда Варна за 2009 г., а през 2002 г. получава наградата на Съюза на българските писатели за детска поезия.

На 8 декември от 14.30 ч.  каним своите малки приятели на среща с авторката за премиерата на новата й книжка.

Ако имате куче, но дори и да нямате куче – заповядайте! Ще ви посрещнем ние, заедно с вълшебницата на детското слово Райна Пенева и “Великолепният Шаро Каракачански”.

Споделете