Наградата “Бисерче вълшебно” за най-добра детска книга е първата награда в България, чието жури са самите деца!

Млади приятели на Регионална библиотека “Пенчо Славейков”, ако все още не сте гласували за “своята“ книга в “Бисерче вълшебно” 2017 – направете го! И тази година са предложени над 100 заглавия от предходната 2016-а, разпределени в четири категории: Откриватели (6-8 години), Мечтатели (9-11), Майстори (12-15) и специалната категория за интерактивни и мултимедийни книги Иноватори. 

52-2 (1)Обичате ли да четете книги и да изказвате своето мнение за тях, включете се в гласуването онлайн – предложените заглавия вече трупат лайкове, но не във фейсбук, а на biserche.com. Побързайте! Всеки участник гласува онлайн, попълвайки форма за гласуване. Може да се гласува само веднъж. Подкрепете вашата книга и със своята ясна изразена позиция всеки един от вас ще е част от най-критичното и безпристрастно жури на света – детското.

Говорете за “Бисерче вълшебно”, популяризирайте наградата сред съучениците и приятелите си, бъдете истински “мечтатели”, “откриватели” “майстори” и “иноватори”, бъдете читатели с мнение. Книгите победители ще бъдат обявени на официална церемония в края на месец април. На сайта biserche.com ще откриете повече подробности за наградата и правилата за участие. 

Проектът “Бисерче вълшебно” е организиран от фондация “Детски книги” и едноименния сайт, а основната му цел е да насърчи четенето сред децата и да провокира интерес към съвременната художествена детско-юношеска литература. Кампанията се провежда с подкрепата на ББИА, фондация “Глобални библиотеки – България” и МОН.

Споделете