“В Къпиновия кът край Голямата синя река живее едно Водно конче. Всеки ден минава като другите, докато веднъж не се случва нещо необичайно…”

Какво е то? – днес разказа авторката на приказката “Водното конче и гривната” – Елена Владова. Това е първата електронна книга за деца на авторката, написана на български и френски език. Прекрасните илюстрации към нея са дело на художничката Теменуга Станчева.

Наши гости бяха децата от Игралница-занималница и Детски център “Слънце”. Те с интерес изслушаха какво се случва на обитателите край реката, научиха къде започва и свършва една река и какви неочаквани срещи и приключения може да изживее всеки край нея. Говорихме си за четенето и електронните книги, и как стигат те до своите читатели.

Приказката е подходяща за деца от 4 до 10 години (защо не и за техните родители) и може да се използва в обучението по френски език. Преведена е и на фламандски език, а скоро ще се преведе и на други езици. “Водното конче и гривната” може да се поръча чрез Paypal на:

http://www.urban-mag.com/bg/article/9559

http://urban-route.com/la-libellule-et-le-bracelet-livre-numerique

 
          

Споделете