Плюшеното мече е универсално разпознато като доверен приятел на детето. Той е от детските символи натоварени с много емоции и любов. Всяко мече си има име, всички мечета са обичани, гушкани, загубвани, но не и изоставяни.

Отскоро в Детски и средношколски комплекс трайно се е настанил нов приятел на децата, който много обича „да чете“ и помага, като събира върнатите от децата книжки. Коремчето му винаги е пълно с тях.

Това е Мечо!

 Скъпи малки приятели,

Очакваме ви да върнете своята книжка при него и да измислите най-хубавото име, с което да го наречем. Предложенията можете да ги оставяте на място, в Детски и средношколски комплекс, или да ги изпращате на srd@libvar.bg.

Мечките имат впечатляващо присъствие в произведенията за деца – „Мечо Пух“ – Алън Милн, „Работната Мецана“ – Леда Милева, „Лакомото мече“ – Емилиян Станев, “Мечето Падингтън” – Майкъл Бонд, „Мечето Топчо“ – Емма Мора и много други. За да ви помогнем да решите, кое е най-подходящото име, в детската заемна можете да видите нашата изложба от книжки с най-любимите мечешки образи в стихове, поеми, приказки, разкази… Мечетата много лесно се и рисуват от децата, особено Мечо Пух. Рисунки на Пух ще ви посрещнат още при влизането в детския отдел на библиотеката, нарисувани от малките ни приятели от ОУ “Йордан Йовков”.

На 11.10 2017 г. в Стаята на приказките с най-малките ще четем „Машенка и Мечока“ – любимата приказна история на всички деца… 

Заповядайте!

И нека заедно да дадем име на Мечо!

С нетърпение очакваме вашите предложения!

 

Споделете