Регионална библиотека “Пенчо Славейков“ отново кани своите читатели на възраст от 5 да 16 години да се включат активно в гласуването. Всяко дете или тийнейджър може да подкрепи своята книга, като гласува онлайн на сайта biserche.com. Книгите са разделени в пет различни категории по възраст: “Откриватели” (5-7 г.), “Изследователи” (8-10 г.), “Мечтатели” (11-13 г.), “Майстори” (14-16 г.) и най-новата – „Нещотърсачи“ (5-16 г.).

Скъпи читатели,

IMG_5507Пътувайки из вълнуващия свят на „Бисерче вълшебно“ можете да поканите на това приключение и вашите приятели или съученици и всички заедно да се превърнете в „търсачи на бисерчета“. Сигурни сме, че имате толкова любими заглавия и се чудите, кое да изберете, но можете да гласувате само веднъж, за едва книга от вашата възрастова категория и за една книга от новата категория „Нещотърсачи“. 

А къде да търсите книгите?

Те отдавна са закупени и ви очакват в Детски и Средношколски комплекс на Библиотеката. В това ново книжно пътешествие открийте онова малко „бисерче“, което ще се окаже вашия фаворит за спечелване на наградата. Предлагаме ви свят на вълшебства и магии, свят в който „живеят и ви чакат бисерчета“. Търсете и гласувайте, и не забравяйте, че гласувайки за своята любима книга ставате част от най-голямото вълшебство на света – четенето!

Националната кампания „Бисерче вълшебно“ е организирана от Фондация „Детски книги“, с подкрепата на МОН, ББИА, Фондация „Глобални библиотеки“ – България и др.

Споделете