В навечерието на Рождество и Нова година Детски и средношколски комплекс на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” предлага семейно четене на приказки край “Вълшебните куфарчета”. Както в миналото, малки и големи заедно са се събирали край огнището и са разказвали истории, така днес деца и родители, семейството, да бъдат заедно край “четящото” куфарче – да четат и слушат приказки, да играят на куклен театър и с настолни игри, да редят пъзели, да търсят поуки и послания, да разговарят…

“Вълшебните куфарчета” са десет на брой и малките читатели заедно с родител могат да изберат “пътуваща” приказна история за срок от седем дни. Всяко куфарче или раничка отговаря на конкретна тема, която ще е водеща в избора на децата. Цялото съдържание на “четящите” куфарчета остава загадка до прибирането вкъщи, като предизвикателството не е само за малчуганите, а за цялото семейство.

Идват дългоочаквани празници, които носят радост и надежди!

Вече нетърпеливи и с трепетни очаквания за мечтани сбъдвания отброяваме дните, оставащи до Коледа!

В студените зимни вечери “Вълшебните куфарчета” ще събират малки и големи – деца с деца, деца и родители ЗАЕДНО към приказни пътешествия!

Споделете