Бисерче вълшебноЗа поредна година Регионална библиотека “Пенчо Славейков“ кани своите читатели на възраст от 5 до 16 години да се включат активно в Националната награда “Бисерче вълшебно” – 2020! Всички номинирани книги могат да бъдат намерени в Детски и средношколски комплекс, а цветни постери в залите за деца и тийнейджъри представят всяко отделно заглавие и автор. Желаещите да се включат в гласуването попълват онлайн форма веднъж, подкрепяйки своята книга.

Скъпи приятели на библиотеката от 5 до 16 години, бъдете истински “мечтатели”, “изследователи”, “откриватели” “майстори” и “нещотърсачи”, бъдете читатели с мнение. Чакат ви много бисерчета на детската литература, от които трябва да отделите своето – това, което най-много ви е развълнувало и което определяте като най-достойно да оглави класацията. Гласувайте за една книга от вашата възрастова категория и за една книга от категорията „Нещотърсачи“ до 23:59 часа на 4 април 2020 г. На сайта biserche.com ще откриете повече подробности за наградата и правилата за участие.

Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата. Учредена е през 2013 г. по случай Международния ден на детската книга – 2 април. Името ù идва от приказката „Пук!“ на Валери Петров, в която се разказва за търсенето на вълшебно бисерче, което прави хората по-добри. /biserche.com

Кой ще е фаворитът? Коя книга ще грабне наградата? Това зависи от вас, скъпи читатели!

Проектът “Бисерче вълшебно” е организиран от фондация “Детски книги” и едноименния сайт, а основната му цел е да насърчи четенето сред децата и да провокира интерес към съвременната художествена детско-юношеска литература. Кампанията се провежда с подкрепата на ББИА, фондация “Глобални библиотеки – България” и фондация “Заедно в час”.

Споделете