В Детски и средношколски комплекс стартира новата инициатива „Пощенска кутия за истории” – само за смели читатели. В нея ще събираме скъпоценните камъчета на вашето творчество – написани от вас истории,  в които оживявят приказни герои, времето и пространството са обърнати, а познатите сюжети са толкова различни…

Ако обичате да фантазирате и да измисляте приказки  – това предизвикателство е точно за вас! Не се колебайте да развихрите своето въображение, да напишете и нарисувате най-завладяващата история на света! Не чакайте! Сядайте пред белия лист, отключете магията на твореца във вас и започвайте да пишете!

След като съчините своята приказка и нарисувате картините към нея, можете да ги пуснете в красивата  кутия на колела, която ви очаква при нас, в Детски и средношколски комплекс на библиотеката, или да ги изпратите на e-mail адрес srd@libvar.bg.

Произведенията ви ще бъдат публикувани на нашия блог – ВарненЧЕТ@ и всички, които обичат приказките, ще прочетат и видят вълшебните светове на вашето творчество!

Не забравяйте, че точно вашата история може да вдъхнови и други, които винаги са мечтали да пишат… Продължавайте да творите и нека вдъхновението е искричката, която ви води напред! Приказно красивите истории ще бъдат представяни пред публика – деца от детски градини и занимални чрез вълшебния свят Камишибай

Участвайте с една или повече творби, без ограничение в обема и начина на рисуване. „Пощенската кутия за истории” чака вашите „приказни” писма. Не забравяйте на гърба на всяка творба и рисунка да запишете име, години, клас, училище и телефон.

Очакваме вашите творби!     

Историите в пощенската кутия през 2023 г. >>>

Историите в пощенската кутия през 2022 г. >>>

Историите в пощенската кутия през 2021 г. >>>

Историите в пощенската кутия през 2020 г. >>>

Споделете