Независимо, че всички ние днес преминаваме през трудни моменти и не се срещаме както преди, а онлайн общуването вече е част от нашето ежедневие, книгите винаги ще ни събират заедно, ще ни дават важни житейски уроци, ще ни забавляват. Те са онова светещо прозорче, което ни показва света, води ни из непознати земи, среща ни с чудни същества, разказва ни за необятни морета и галактики…

Четенето е магия, която продължава за всички, които са любопитни към света. За тях Детски и средношколски комплекс на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” предлага онлайн срещи в ZOOM: Литературни детски петъци – нова форма по насърчаване на четенето сред деца и тийнейджъри. Това е още един “път” към света на литературата!

Започнахме през месец декември 2020 г. и продължаваме. Всяка среща включва забавни и познавателни визуални материали и литературно-образователни игри. Включилите се участници трябва да си припомнят имената на автори, техните произведения, литературни термини, съдържанието на книги… Отговорите се крият някъде сред страниците на литературните произведения.

Образователно-развлекателните онлайн игри дават широка възможност на децата да бъдат активни, развиват тяхното образно мислене и въображение. Провокираното детско любопитство от зрителни материали, въпроси-загадки, литературни игри, игри на асоциации, заиграване с текстове от книги води до конкретни автори и заглавия, до вземането и прочитането им. Така писаният текст стига до децата по един по-забавен начин.

Заедно с вас, малки читатели на Детски и средношколски комплекс, ще тръгнем на пътешествие за ръка с хубавата книга, ще се срещнем с искрените послания на авторите, ще открием поуки или просто ще разкажем за любима книга. Всичко това не е някаква илюзия, излязла от шапката на забавен  фокусник, а реалност, която заедно ще сътворим.

Който пожелае, ще се радваме да сподели информация за интересен автор, да ни разкаже за герой, който го е впечатлил, да прочете цитат или просто – да усети магията на четенето с нашите  ZOOM: Литературни детски петъци.

За датите и часовете на срещите – следете сайта на Регионална библиотека “Пенчо Славейков”, както и информацията във Facebook.

Нека заедно да сътворим нов вълшебен мост, по който книгите, библиотеката ще са при вас, приятели!

За въпроси – srd@libvar.bg или на тел.052643886

 

Споделете