Четене, творчество, забава – това очаква малките читатели на Детски и средношколски комплекс в юнските срещи за деца в библиотеката.

Започваме от 10 юни с Клуб на комикса – с водещ Елена Владова. За репортажния комикс ще говори с децата и гост-художничката Славена Симеонова. Творбите на всички участници в клуба ще бъдат подредени в изложба на 29 юни в залите на Детски и средношколски комплекс.

16 юни е ден за Камишибай. Децата ще се запознаят с ”Посещението” от Aнтие Дам – една трогателна история за преобразяващата сила на приятелството, книга пълна със светлина, цветове и послания.

„Приказното ателие… с Мария” кани в Детски и средношколски комплекс на 22 юни онези малчугани, които обичат да творят. Темата на срещата е „В чудния свят на Лафонтен!”. На 8 юли се навършват 400 години от рождението на прочутия баснописец и изразителното четене на неговите басни ще помогне  на участниците да изработят любимите си герои от тях.

23 юни! – на старт е литературната игра-предизвикателство „Търсачи на съкровища в библиотеката”. „Играй! Помисли! Отгатни!” – това е нейното мото към малките и големи приключенци, разделени на отбори с карта в ръка и жокери.

А кой не обича това!?

В последния петък от месеца /25 юни/ ще се състои поредната среща от Клуб Литературни детски петъци. Темата е „Книгоходци в библиотеката” и е за всички, които нямат търпение да се впуснат на лов за книги-бисерчета! Срещата ще е своеобразен летен маратон на четящите малчугани от отбор варненчет@, които в измерени книгометри заедно ще обикалят света.

На 30 юни ще се състои познатото „Пътешествие сред книгите” или как да станем добри читатели… Всеки желаещ ще може да види и усети неповторимия уют и атмосфера на библиотеката, и „богатството” знание, което тя съхранява за поколенията.

През месец Юни продължават срещите и с най-малките ни читатели от 0 до 5 г. в „Стая на приказките”. За тях са нашите цветни книжки с картинки, залъгалки, песнички и стихчета – всяка сряда след 10:30 ч.

Информация за точните часове на инициативите можете да намерите в Новини и събития на сайта на библиотеката: http://www.libvar.bg/

Следете подчертаните цветни дати и заповядайте – усмивките са задължителни! 🙂

 

 

 

Споделете