От 1 до 9 юни стотици деца направиха приказно пътешествие сред книги и автори в любимата на малки и големи детска 🙂 библиотека на Варна. Учениците от 2 и 3 клас на ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, ОУ “Захари Стоянов”, ЧУ “Малкият принц” и НУИ “Добри Христов” станаха маратонци в дисциплините 🙂 четене, разказване, отгатване. Литературните игри “Познай кой ме е написал!” и “Кой съм аз?!” вдигнаха вълна от емоции и усмивки. Представянето на приказки в театър и картини впечатли малките читатели, някои от които посещаваха Детски и средношколски комплекс за първи път.

            

Пред всяка група библиотечните специалисти презентираха летните занимания “Ваканция в библиотеката”, темите за малчуганите в “Стая на приказките” и срещите от трите клубни форми – Литературни детски петъци, Клуб на комикса и Клуб Малки приятели на България.

                      

Учениците по желание представиха свои класации за най-любима книга, любим автор, любим герой. Свободни да задават въпроси, да коментират, да изразяват мнения те успяха и да “провокират” с многото питания за библиотечната професия и четенето.

          

Приказното юнско пътешествие сред книги и автори продължава и в оставащите дни от месеца. На 14, 25, 28 и 29 юни гости на Детски и средношколски комплекс са учениците от III и V клас на  ОУ “Захари Стоянов” – Варна.

Споделете