От 1 септември 2021 г. нов модел на обслужване в Заемната за деца в Детски и средношколски комплекс предизвиква интерес не само сред малчуганите, но и сред техните родители. Две точки за самостоятелно заемане на книги са разположени в просторната зала с най-нова литература за деца и тийнейджъри. Те позволяват на малките читатели вече да са напълно самостоятелни – не само да избират книги, но и да записват сами избраното от тях. Сензорен екран и интерфейс на български език позволяват бързо и лесно, при активна читателска карта,  да се заемат любимите книжки от любимата библиотека. След приключване на операциите по записване се отпечатва бележка с детайлни данни за всеки читател.

Първите деца, прекрачили прага на Детски и средношколски комплекс получиха напътствия от библиотечните специалисти и мобилни, и информирани – не срещнаха никакви затруднения. Местата за самостоятелно заемане се посрещнаха от всички с огромен интерес – малчуганите се забавляваха много: отваряха и затваряха своите картони 🙂 , бързаха да върнат книгите, за да застанат отново пред мониторите и да запишат нови…

                    

Вече повече от четири години /2017 г./ малките читатели сами връщат в библиотеката заетите от тях книги и ги дават на своя верен приятел МЕЧО. С новите места за самостоятелно заемане на библиотечни документи Регионална библиотека “Пенчо Славейков” печели за пореден път уважението на своите деца-читатели и техните родители.

Споделете